Ο γύρος της Ελλάδας…με 300 ευρώ!

Το γύρο της Ελλάδας, σχεδιάζει να κάνει ο Κώστας Μαρτζέκης φέτος το καλοκαίρι, με μόνο του όχημα…το ποδήλατο του! Άκρως οικονομική λύση, αν αναλογιστεί κανείς ότι αναμένεται να του στοιχίσει μόλις 300 ευρώ!

Με αυτό το χαμηλό λοιπόν προϋπολογισμό και εφόδια του 60 μπουκάλια νερό, ο 31χρονος Κώστας, θα ξεκινήσει το 20ήμερο ταξίδι του ανά την Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του, θα αναχωρήσει τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου από το Βαρδάρη Θεσσαλονίκης και θα επιστρέψει γύρω στις 14 Αυγούστου, έχοντας διανύσει 1.700 χιλιόμετρα και περάσει από τουλάχιστον 33 πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας.

Καθημερινά υπολογίζει ότι θα ποδηλατεί απόσταση 80 χλμ-140 χλμ – αυτό ωστόσο εξαρτάται από τις προσωπικές αντοχές του αλλά και από τις συνθήκες που θα συναντήσει. Φαίνεται όμως να έχει πάρει τα μέτρα του, καθώς σχεδιάζει να αποφύγει κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, Έτσι ναι μεν θα κινείται σε άσφαλτο, αλλά κυρίως σε παλιές εθνικές οδούς και επαρχιακό δίκτυο.

Στο ποδήλατό του θα έχει εφόδια βάρους 15 κιλών, μεταξύ των οποίων ξηρά τροφή για έκτακτες ανάγκες, ένα φαρμακείο και τη μικρή σκηνή, στην οποία θα διανυκτερεύει. Κατά τη διαδρομή του, ελπίζει να γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και να βρει έστω περιστασιακούς συνοδοιπόρους στην πορεία του, κυρίως ανάμεσα στους τουρίστες (σχεδόν αποκλειστικά ξένους), που γυρίζουν την Ελλάδα με ποδήλατο.

Άλλωστε, στόχος του είναι η προώθηση του «ποδηλατικού» τουρισμού – είδος άγνωστο για τα ελληνικά δεδομένα, που είναι, παρόλα αυτά, εξαιρετικά δημοφιλής στο εξωτερικό. Φαίνεται λοιπόν πως ο «οικολογικός» τουρισμός, εκτός από άκρως οικονομική λύση, είναι και μια συναρπαστική εμπειρία!

Πηγή: Seleo.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s