Ακριβά τα βιβλία; Λύσεις τώρα!

Δεδομένου ότι τα βιβλία γίνονται πλέον είδος πολυτελείας για τον Έλληνα αναγνώστη, είναι σημαντικό να μπορούμε να βρούμε λύσεις συμφέρουσες και παράλληλα εύκολα πραγματοποιήσιμες. Ιδέες ακούγονται πολλές: δανεισμός, ανταλλαγή, περισσότεροι αναγνώστες = καλύτερες τιμές, bookcrossing κ.α. Δεν ξέρω ποια από όλες είναι περισσότερο αποδοτική, σίγουρα όμως όλες βοηθάνε ως ένα βαθμό. Έχω την αίσθηση ωστόσο ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το αναγνωστικό κοινό έχει τη διάθεση να αναζητήσει λύσεις, να αναζητήσει το βιβλίο. Πέραν αυτών όμως, επιτακτική γίνεται η ανάγκη για λήψη μέτρων και από τους εκδοτικούς οίκους. Ίσως το “μοντέλο Αγγλίας”, δηλαδή φθηνότερη έκδοση, όπως για παράδειγμα τα “paperback books”, να είναι μια λύση εφαρμόσιμη.

Για όσους ωστόσο γνωρίζουν την αγγλική, υπάρχει και η εναλλακτική της παραγγελίας βιβλίων από το Διαδίκτυο. Συγκέντρωσα μερικές ιστοσελίδες που βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσες – και συγκεντρώνουν και μεγάλη ποικιλία τίτλων – τις οποίες και παραθέτω:

  • A1books : Πολύ καλές τιμές. Στα πλην είναι ότι χρεώνει την ταχυδρομική αποστολή, ωστόσο το συνολικό κόστος παραμένει πολύ χαμηλό. Επίσης αν η παραγγελία περιλαμβάνει περισσότερα του ενός βιβλία, τότε το καθένα πακετάρεται χωριστά. Παρόλα αυτά, το κίνητρο της συνολικής τιμής, παραμένει σημαντικό
  • Book Depository : Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον site με αρκετούς τίτλους. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει χρέωση αποστολής (free worldwide delivery). Εκ Μ.Βρετανίας.
  • Play.com : Εδώ μπορείτε να βρείτε από CDs και DVDs μέχρι βιβλία και gadget σε πολύ καλές τιμές. Στα συν η μεγάλη ποικιλία, καθώς και η μη χρέωση αποστολής. Επίσης, το site κάνει συχνά σημαντικές προσφορές. Εκ Μ.Βρετανίας και αυτό.
  • Amazon.com : Τα γνωστά, δεν έχω να προσθέσω κάτι επιπλέον. Η πληθώρα τίτλων αποτελεί από τα μεγάλα ατού του site.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s